Een vleesmes kan niet ontbreken in de keukens van echte kookliefhebbers en professionele koks. Met een vleesmes snijd jij het perfecte stukje vlees en hoef jij je alleen nog maar te focussen op het bakken en braden van het vlees.
Het aanbod van vleesmessen is erg groot en daarom is het lastig erachter te komen welk vleesmes nou geschikt is voor jou. Wij hebben daarom deze koopgids samengesteld met de top 10 beste vleesmessen van 2025.
Ook leggen we uit wat een vleesmes nou precies is, waarvoor je het gebruikt én waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een nieuw vleesmes. Zo weet jij na het lezen van deze koopgids alles over vleesmessen en kun jij op zoek gaan naar een nieuw exemplaar!
Dit zijn de beste vleesmessen van 2025
Hieronder hebben we de top 10 beste vleesmessen van 2025 op een rijtje gezet. We hebben verschillende reviews en beoordelingen van relevante websites uitgebreid met elkaar beoordeeld.
Uiteindelijk zijn we op deze top 10 beste vleesmessen gekomen. Met een van deze vleesmessen weet je zeker dat je goed zit!
De 5 beste vleesmessen uitgelicht
Om een beter beeld te krijgen van de beste vleesmessen, hebben we hieronder de top 5 beste vleesmessen uitgebreid beschreven.
Ook zetten we alle plus- en minpunten van de vleesmessen op een rijtje. Jij kunt de verschillende vleesmessen vervolgens goed met elkaar vergelijken en het mes uitzoeken dat het beste bij jouw voorkeuren past!
1. Forged Olive Slagersmes
Het Forged Olive Slagersmes is het perfecte vleesmes voor iedere kookliefhebber of professionele kok. Met dit slagersmes snijd je gemakkelijk grote stukken vlees. Het mes heeft een lemmet met een lengte van 25.5 centimeter, wat perfect is voor enorme stukken vlees.
Het mes is gemaakt van roestvrij staal en daarom erg duurzaam. Zo kun je jarenlang door met dit mes, zonder dat de kwaliteit afneemt. Je krijgt dan ook maar liefst 10 jaar garantie op dit mes!
Het mes loopt rond af en is daardoor erg gebruiksvriendelijk. Ook is het lemmet voorzien van hamerslagen, die de messen van het merk Forged herkenbaar maken. Het mes heeft een olijfhouten handvat en is van zeer hoogwaardige kwaliteit. Het perfecte vleesmes voor iedereen die een vleesmes zoekt van slagerskwaliteit!
Pluspunten:
- Lemmet van 25.5 cm lengte
- Gemaakt van roestvrij staal
- 10 jaar garantie
- Erg gebruiksvriendelijk
- Voorzien van hamerslagen
- Olijfhouten handvat
Minpunten:
- Erg prijzig
Bekijk de Forged Olive Slagersmes bij de volgende vertrouwde webshops:
2. Herman den Blijker vleesmes
Het Herman den Blijker vleesmes is een goede keuze voor mensen die graag een kwalitatief vleesmes willen gebruiken tijdens het koken. Het mes heeft een lengte van 33,5 centimeter en hiermee snijd je eenvoudig grote stukken vlees.
Het mes is gemaakt van roestvrij staal, waardoor het mes erg duurzaam is en je er jarenlang mee door kunt. Omdat het mes extra zwaar is, kun je het voor alle soorten vlees en groenten gebruiken. Ook kun je het mes eenvoudig slijpen, om het lemmet altijd vlijmscherp te houden.
Dit vleesmes is ook geschikt voor in de vaatwasser en hierdoor maak je het mes eenvoudig schoon. Het mes heeft daarnaast een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Ideaal voor iedereen die graag grote stukken vlees eenvoudig wil kunnen snijden tegen een lage prijs!
Pluspunten:
- Lengte van 33,5 centimeter
- Gemaakt van roestvrij staal
- Erg duurzaam
- Extra zwaar mes
- Geschikt voor de vaatwasser
- Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
Minpunten:
- Geen houten handgreep
Bekijk de Herman den Blijker vleesmes bij de volgende vertrouwde webshops:
3. Forged Olive Vleesmes
Een ander vleesmes van zeer hoogwaardige kwaliteit is het Forged Olive Vleesmes. Dit mes heeft een lemmet van 20 centimeter en is helemaal met de hand gemaakt. Het mes is gemaakt van Japans staal en zijn gehard met een hardheid van 58-60 Rockwell. Hiermee kun je dus goed grote stukken vlees snijden.
Het lemmet van het mes is gemaakt van roestvrij staal en dus erg duurzaam. Zo kun je jarenlang door met het mes. Het handvat van het mes is gemaakt van olijfhout en ook erg duurzaam. Het merk Forged garandeert daarom ook 10 jaar garantie.
Het enige nadeel aan dit mes is dat het niet vaatwasserbestendig is, omdat het gehard is. Het mes is dus echt bedoeld voor de echte kookliefhebbers en professionele koks die perfecte stukken vlees willen kunnen snijden.
Pluspunten:
- Lemmet van 20 centimeter
- Volledig met de hand gemaakt
- Gemaakt van Japans staal
- Gehard met hardheid van 58-60 Rockwell
- Erg duurzaam
- 10 jaar fabrieksgarantie
Minpunten:
- Niet vaatwasserbestendig
- Zeer prijzig
Bekijk de Forged Olive Vleesmes bij de volgende vertrouwde webshops:
![]() |
€59,95 | Bekijken |
![]() |
€61,95
2 new from €61,95
|
Bekijken |
![]() |
€61,95 | Bekijken |
4. Coninx Vleesmes
Het Coninx Vleesmes is perfect voor iedereen die op zoek is naar een vleesmes met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Al voor een kleine prijs heb je een vleesmes waarmee jij eenvoudig grote stukken vlees snijdt. Het vleesmes is maar liefst 21 centimeter lang, wat ideaal is voor grote stukken vlees.
Het mes is gemaakt van Duits staal en dus van erg sterk materiaal. Het nadeel is dat dit mes niet van roestvrij staal gemaakt is en daarom een iets minder lange levensduur kan hebben. Het uiteinde van het mes is gebogen en hierdoor kun je het vlees erg makkelijk snijden.
Het mes is niet erg gebruiksvriendelijk als het om schoonmaken gaat. Het mes is namelijk niet vaatwasserbestendig en daarom zul je het altijd zelf met de hand moeten afwassen.
Pluspunten:
- Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
- 21 centimeter lang
- Snijdt grote stukken vlees
- Gemaakt van Duits staal
- Uiteinde van mes is gebogen
Minpunten:
- Niet erg duurzaam
- Niet vaatwasserbestendig
Bekijk de Coninx Vleesmes bij de volgende vertrouwde webshops:
5. Boska Steakmessenset Oslo+ – 2 Stuks
Het Boska Steakmessenset Oslo bestaat uit 2 vleesmessen tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De messen zijn geschikt voor het snijden van vlees, groenten en vis. De messen zijn beide 23,7 centimeter lang en hiermee kun je goed grote stukken vlees snijden.
De messen zijn gemaakt van hoge kwaliteit roestvrij staal en de handvatten zijn gemaakt van Europees eikenhout. Hierdoor zijn de messen erg duurzaam en gaan ze jarenlang mee. Je krijgt dan ook 10 jaar fabrieksgarantie op de messen!
De messen zijn erg glad en niet voorzien van onhandige kartels. Ook blijven ze niet kleven aan je vlees, dankzij de non-stick BSF™ behandeling. Het mes is voorzien van een ergonomisch handvat, waardoor je het fijn kan vasthouden. Ook kun je de messen snel een eenvoudig schoonmaken met de hand. Ideaal voor iedere kookliefhebber!
Pluspunten:
- Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
- Geschikt voor snijden van vlees, vis en groenten
- Messen van 23,7 centimeter lengte
- Gemaakt van hoge kwaliteit roestvrij staal
- Handvatten gemaakt van Europees eikenhout
- Erg duurzaam
- 10 jaar fabrieksgarantie
- Non-stick BSF™ behandeling
Minpunten:
- Niet vaatwasserbestendig
Bekijk de Boska Steakmessenset Oslo+ – 2 Stuks bij de volgende vertrouwde webshops:
![]() |
€34,99
2 new from €34,99
|
Bekijken |
![]() |
€34,99 | Bekijken |
![]() |
€43,99 | Bekijken |
Wat is een vleesmes?
Er bestaan heel veel soorten messen en een vleesmes is daar een van. Maar wat is nou precies een vleesmes? Een vleesmes wordt in de slagerswereld ook wel een trancheermes genoemd. Trancheren betekent aansnijden. Een vleesmes is alleen geschikt voor het snijden van vlees zonder botten. Het maakt niet uit of het vlees rauw of gegaard is, als het maar zonder botten is.
Een vleesmes heeft vaak een wat dunner en langer lemmet dan bijvoorbeeld een hakmes of een koksmes. De kwaliteit van een vleesmes verschilt erg per merk. Zo heeft het ene merk een vleesmes van speciaal staal en is het bijvoorbeeld met de hand gemaakt. Het andere merk heeft een vleesmes gemaakt van gewoon staal en is dus een stuk minder precies en duurzaam.
Ook de handvatten van de vleesmessen verschillen in kwaliteit. Zo heeft een vleesmes van het ene merk een handvat van speciaal hout, waar vleesmessen van het andere merk gewoon een stalen handvat hebben bijvoorbeeld. Daarnaast zijn sommige vleesmessen speciaal gehard, wat de kwaliteit ook erg omhooghaalt.
Je merkt het al, er zijn veel verschillende vleesmessen van verschillende merken. Deze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten en prijzen.
Waarvoor gebruik je een vleesmes?
Een vleesmes gebruik je meestal uitsluitend voor het snijden van vlees. Tenzij het anders is aangegeven is het dus verstandig om het mes alleen voor het snijden van vlees te gebruiken. Ook moet je oppassen met het snijden van vlees met botten. Vleesmessen zijn niet bedoeld om botten mee te snijden en kunnen hierdoor kapotgaan. Als je vaak vlees met botten moet snijden, is het verstandig om ook een hakmes aan te schaffen.
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een vleesmes?
Als je op zoek gaat naar een vleesmes, is het handig om een aantal eigenschappen goed in de gaten te houden. Zo weet je zeker dat je het juiste vleesmes koopt die aan jouw eisen voldoet.
Lengte van het mes
Als eerste is het natuurlijk handig om te bekijken wat de lengte van het mes is. Zo kom je erachter welke stukken vlees je kunt snijden met het mes en welke niet. Hoe langer het mes, des te grotere stukken vlees je kan snijden. Erg belangrijk om in de gaten te houden dus!
Materiaal van het mes
Het materiaal van het mes is een van de belangrijkste eigenschappen om in de gaten te houden. Als je voor een vleesmes van hoogwaardige kwaliteit wilt gaan, is het belangrijk dat het mes gemaakt is van hoogwaardig materiaal. Denk dan bijvoorbeeld aan keramiek of met de handgemaakt staal. Wil je voor een mes gaan voor een wat lagere prijs? Dan kun je denken aan messen gemaakt van roestvrij staal.
Ook het handvat van een hoogwaardig mes is meestal gemaakt van hoogwaardige houtsoorten en is soms zelfs gegraveerd. Een mes met een wat lagere prijs heeft meestal een plastic of een roestvrij stalen handvat. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt!
Vorm
Een ander belangrijk kenmerk is de vorm van een mes. Veel vleesmessen zijn voorzien van een gebogen uiteinde. Dit maakt het snijden van het vlees makkelijker. Als je dus op zoek bent naar een vleesmes waarmee je het vlees erg eenvoudig en snel kunt snijden, is het goed om er op te letten of het mes een gebogen uiteinde heeft of niet.
Duurzaamheid
Als je een vleesmes koopt, wil je hier waarschijnlijk jarenlang van kunnen genieten. Let er dus goed op of het vleesmes gemaakt is van materiaal dat niet snel kapotgaat of slijt. En kijk ook even hoelang de fabrieksgarantie is, zo krijg je een idee over de duurzaamheid van het vleesmes.
Vaatwasserbestendigheid
Houd jij niet van afwassen en wil het vleesmes graag in de vaatwasser kunnen doen? Dan moet je goed in de gaten houden of het vleesmes vaatwasserbestendig is of niet. De meeste vleesmessen zijn niet vaatwasserbestendig en moet je met de hand afwassen. Niet echt geschikt voor mensen die niet van afwassen houden dus!
Veel gestelde vragen over vleesmessen
Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over vleesmessen.
Waar kun je een vleesmes kopen?
Een vleesmes kun je zowel online als in fysieke winkels kopen. In deze koopgids hebben we een aantal linkjes van de beste vleesmessen naar relevante websites geplaatst. Zo weet je precies waar je de messen kunt kopen en kun je ze nog uitgebreider bekijken.
Wat zijn de beste merken voor vleesmessen?
De bekendste en beste merken die vleesmessen verkopen zijn Forged Olive, Herman den Blijker en Coninx. Forged Olive is een hoogwaardig merk die handgemaakte vleesmessen aanbiedt. Deze messen vallen dan ook in een wat hogere prijsklasse.
De vleesmessen van Herman den Blijker vallen in een midden prijsklasse en zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige messen die niet erg prijzig zijn. Mensen die op zoek zijn naar een wat goedkoper vleesmes, kunnen terecht bij het merk Coninx. Dit merk verkoopt vleesmessen tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Meer koopgidsen
Bekijk ook onze andere koopgidsen:
Meer kook gerelateerde koopgidsen