Soms is het handig om de stofzuiger even te kunnen laten staan en een kruimeldief te gebruiken voor een snel schoonmaakklusje. Het is wel belangrijk dat je een goede kruimeldief hebt. In dit artikel vind je de beste kruimeldieven van 2023.

In dit artikel:
- 1 Beste Kruimeldief 2023: Onze Top 10 kruimeldieven
- 2 Wat is er zo handig aan het hebben van een kruimeldief?
- 3 Wanneer gebruik je de kruimeldief?
- 4 Andere toepassingen voor een kruimelzuiger
- 5 Hoe berg je de kruimelzuiger op?
- 6 Voordelen van een kruimeldief
- 7 Belangrijkste karakteristieken van kruimeldieven
- 8 Andere tips bij de aanschaf van een nieuwe kruimeldief
- 9 Extra elementen bij een kruimeldief
Beste Kruimeldief 2023: Onze Top 10 kruimeldieven
Van plan om een kruimeldief te kopen? Dan ben je hier op het juiste adres want wij hebben een overzicht van de beste kruimeldieven van 2023. Daarnaast leggen wij uit waar je op moet letten bij het kopen van een kruimeldief.
Bekijk hieronder de top 10 van beste kruimeldieven in 2023.
Wat is er zo handig aan het hebben van een kruimeldief?
Vroeger had iedereen wel een kruimeldief, maar met de komst van innovatieve en kleinere stofzuigers, zie je ze tegenwoordig niet meer in ieder huishouden. Dat is jammer, want een kruimeldief is nog steeds een heel handig apparaat. Ook de ontwikkeling van de kruimeldief heft niet stil gestaan en dit betekent dat ze betere zuigkracht dan vroeger hebben. De modellen zijn wat moderner geworden en het zijn niet meer van die blokken die je na een paar keer gebruiken in de garage of op zolder opborg. Ze zijn nu weer praktisch en een aanwinst voor je interieur.
Wanneer gebruik je de kruimeldief?
Een kruimeldief werkt prima voor het opzuigen van een beetje stof of wat vuil. ’s Ochtends bij het ontbijt scheurt de zak van het brood open en er vallen kruimels op de grond. Je kind is druk met glitters aan het knutselen en rondom de stoel vind je een heel spoor aan fonkelende snippers. Je partner heeft de rekeningen opgeborgen in de map en bij het maken van gaatjes is de perforator open gegaan, waardoor het een groot feest van confetti is geworden. Het zijn allemaal van die kleine momenten met beetjes geconcentreerd vuil, waarbij je niet meteen de stofzuiger helemaal tevoorschijn hoeft te halen. Je houdt het huishouden op deze manier lekker bij en die stofzuiger pak je dan het komend weekend wel weer, als je het hele huis onder handen neemt.
Andere toepassingen voor een kruimelzuiger
Een kruimeldief kan op meer momenten functioneel zijn, want wat als je met de caravan of camper op pad gaat? Je neemt dan niet je hele grote stofzuiger mee. Die werkt wel prima, maar daarvoor is geen plek. Ook als je naar het tuincentrum bent geweest kan er wat aarde of blad van nieuwe plantjes of bloemen in de achterbak terecht zijn gekomen. Even de kruimeldief erbij pakken en je auto is weer helemaal netjes. Het voorkomt dat je met een verlengsnoer naar buiten moet en je zware stofzuiger moet gebruiken voor die kleine vuiltjes.
Hoe berg je de kruimelzuiger op?
De zuiger ligt makkelijk in je hand en na gebruik plaats je deze terug in de meegeleverde houder. Je klikt hem er zo in en dan kan de accu weer opladen. Dat is namelijk een groot voordeel van de kruimeldief: hij werkt op een accu. De houder is dus voorzien van een kabel met stekker, die je in het stopcontact steekt. De kruimeldief zelf haal je met de handgreep uit de houder en gebruik je waar en wanneer nodig. Daarna plaats je het handige apparaat weer terug. Houders zijn op diverse manieren te plaatsen. Je kunt ze op een aangewezen logistieke plek in huis aan de muur bevestigen, waardoor iedereen de kruimelzuiger makkelijk pakt bij een ongelukje. Denk aan een hoek in de keuken of onder de trap. Hoe makkelijker het is om de kruimeldief te pakken, hoe meer het in het ritme van het gezin komt om het nut van het apparaat in te zien. Naast bevestiging aan de muur kun je de kruimeldief met houder natuurlijk ook in een kast of in de bijkeuken leggen. Het ligt er helemaal aan hoe je de kruimelzuiger wilt gaan gebruiken.
Voordelen van een kruimeldief
De ministofzuiger is klein van formaat, waardoor deze niet veel weegt als je hem uit de houder neemt. Voor mensen die last hebben van hun gewrichten en een gewone stofzuiger pijnlijk in het gebruik kan zijn, is de kruimeldief een aangename verrassing. Je gaat er natuurlijk niet de hele vloer mee stofzuigen, maar je kunt de momenten dat je de normale stofzuiger moet gebruiken – of het moment dat je interieurverzorgster komt voor de grotere klussen – dus makkelijk zelf overbruggen. De kruimelzuiger heeft een opvangreservoir voor het vuil dat je zelf kunt legen. Je klikt het reservoir los van de rest van de kruimeldief en kiept de inhoud binnen in je prullenbak of buiten in de kliko leeg. Er komen dan ook geen dure stofzuigerzakken aan te pas, die je na zoveel keer gebruik moet legen of vervangen.
Belangrijkste karakteristieken van kruimeldieven
Het volume van het opvangreservoir waarin de stof of het vuil zich verzamelt is belangrijk, omdat je zelf weet hoe vaak je de zuiger wilt gaan gebruiken en wat het reservoir aan moet kunnen. Naast het opvangreservoir wil je echter ook dat er genoeg zuigkracht is. De zuigkracht bepaalt hoe snel een oppervlak schoon gezogen wordt. Hoe sterker de zuigkracht, hoe sneller de ministofzuiger zuigt, maar ook hoe zwaarder dat wat je op wilt gaan zuigen mag zijn. Een kruimeldief met minder zuigkracht doet er langer over om iets op te zuigen, of je raakt zelfs geïrriteerd, omdat het vuil overslaat. Dan ben je klaar met het gebruik van de kruimeldief en is het resultaat niet wat je er van gewenst had. Let bij het aankopen van je kruimeldief daarom op het vermogen.
Andere tips bij de aanschaf van een nieuwe kruimeldief
Met alle specificaties die besproken zijn, blijft de kruimeldief een apparaat dat wel prettig in de hand moet liggen. Je doet er dus goed aan om naar de winkel te gaan om te kijken hoe verschillende kruimeldieven aanvoelen. Als hij voor jou net te zwaar is of je wilt dat je kinderen hem ook gaan gebruiken, is een lichter model kopen slimmer. Kijk naar hoe het reservoir los klikt of hoe de kruimeldief in en uit de houder gehaald wordt en of je dat prettig vindt. Bekijk je eigen huishouden en hoe vaak of hoe lang aan een stuk je de kruimeldief wilt gaan gebruiken, want dit bepaalt voor welke accu je wilt gaan bij de kruimelzuiger.
Extra elementen bij een kruimeldief
Naast de kleine stofzuiger en de houder, kun je blij worden van de extra’s die bijgeleverd worden. Bij sommigen kun je toch nog een stofzak toepassen en dit heeft als voordeel dat dit als een extra filter werkt. Andere kruimeldieven zuigen niet alleen droog vuil op, maar kun je ook bij het morsen van vloeistoffen inzetten. Er zijn zelfs kruimeldieven die je kunt voorzien van een steel, waardoor het ineens toch een normale stofzuigerfunctie krijgt. Je ziet veel prijsverschil bij kruimeldieven, maar de handige extra opzetstukken of karakteristieken kunnen je er toe aanzetten om toch een iets uitgebreider en duurder model te kopen. Die investering levert vaak meer op, omdat je de kruimeldief echt actief gaat gebruiken in en om huis. En dat levert niet alleen een prettige en schone omgeving op, maar ook tijdwinst. Nu je niet de stofzuiger met kabel tevoorschijn hoeft te halen, kun je in die tijd iets anders doen.
Meer koopgidsen
Bekijk ook onze andere koopgidsen:
Meer huishoudelijke gerelateerde koopgidsen