Wanneer je graag naar muziek luistert dan zijn de beste draadloze oordopjes van 2024 het beste geschenk voor jezelf. Wij laten hier de beste oordopjes van het jaar 2024 zien. Ook leuk om cadeau te geven aan iemand.
Beste Draadloze oordopjes 2024: Onze Top 10 draadloze oordopjes
Wanneer je een muziekliefhebber bent en overal muziek luistert dan wil je natuurlijk draadloze oordopjes kopen. Dankzij het feit dat ze draadloos zijn kun je ze overal goed gebruiken. Bekijk hier een top 5 van welke draadloze oordopjes jij kunt kopen.
Heb jij al draadloze oordopjes voor het luisteren naar je favoriete muziek?
Als je nu aan je oma draadloze oordopjes zou laten zien, zou ze waarschijnlijk niet meer snappen hoe snel de techniek van luidsprekers vooruit is gegaan. Van de normale geluidsbox, naar een veel kleiner formaat luidsprekers in de allereerste koptelefoons, tot de in-ear hoofdtelefoons die nog van kabel waren voorzien. En dan heb je nu de oordopjes zonder kabel. Je kunt je de eerste draadloze oordopjes vast nog wel herinneren. Er was namelijk best wat om te doen, omdat je ze zo snel kwijt kon raken. En als het een nieuw product betreft, betaal je je in het begin blauw om iets te vervangen. En dus waren draadloze oordopjes een opvallende verschijning in het straatbeeld, want je zag iets uit iemands oren steken, terwijl er geen kabeltje richting de iPod, telefoon of tablet liep.
Waarom draadloze oordopjes dragen?
Als je iemand bent die niet vaak oordopjes draagt, maakt het je misschien helemaal niks uit of er een kabel aan zit of niet. Misschien ben jij wel iemand die snel spullen kwijt raakt en constant op zoek is naar huissleutels, telefoon of je bril. Dan ben je misschien nog niet toe aan draadloze oordopjes, al kan de kwaliteit van het geluid je toch over de streep trekken. De pasvorm van draadloze oordopjes is namelijk sterk verbeterd ten opzichte van de vroegere oordopjes. En hoewel je oordopjes met kabel minder snel kwijt raakt, omdat ze nou eenmaal aan elkaar zitten, geeft het ontbreken van een kabel je wel een grote mate van vrijheid. Het kabeltje kan niet meer in de knoop raken, het kan niet tussen de rits van je tas blijven steken en je kunt ook niet meer achter de deurklink blijven hangen als je met muziek op je oren de deur uit loopt.
Bluetooth oordopjes
Het ontbreken van een kabel naar je apparaat, betekent dat je oordopjes via Bluetooth verbonden zijn. Het apparaat dat je wilt beluisteren dient dan ook via Bluetooth te kunnen werken, anders kun je geen verbinding tot stand brengen. Eigenlijk mag je tegenwoordig bij alle nieuwe apparatuur die je aanschaft wel verwachten dat er een Bluetooth functionaliteit op zit, maar koop je via Marktplaats of op de rommelmarkt iets, dan kun je dit beter goed checken als je er je draadloze oordopjes bij wenste te gebruiken. Voor de aansluiting van je oordopjes op je apparaat hoef je niks ingewikkelds te doen. Je zet beiden aan en via Bluetooth vinden ze elkaar. De verbinding wordt (bijna) vanzelf tot stand gebracht en je kunt er weinig fout doen.
Voordelen van draadloze oordopjes
Je hebt de voordelen van het ontbreken van de kabel al kunnen lezen, maar wat dacht je van het gewicht dat minder is? Je kunt soms niet alleen last hebben van dit gewicht op of aan je oren, maar ook van de vorm. Draadloze oordopjes geven je dan ook een bepaalde mate van gemak in het gebruik. Ze zijn minder zwaar, minder belemmerend en comfortabeler dan traditionele oordopjes. Belangrijker als je naar veel muziek of podcasts luistert, is het geluid. Als je nog niet overtuigd bent, moet je maar eens naar de draadloze oordopjes van een vriend luisteren. Pak je eigen oordopjes er ook bij en hoor zelf het verschil. Nieuwe technologie zorgt voor veel betere klanken in je oren. Je hoeft ook niet meer met de kleine afstandbediening aan de kabel of op je telefoon zelf het geluid harder of zachter te zetten, want dit kan op het draadloze oordopje zelf. Ook kun je op deze manier een nummer terug of vooruit.
Nadelen van draadloze oordopjes
Draadloze oordopjes zijn duurder dan gewone oordopjes, waardoor je soms iets langer door moet sparen voordat je ze kunt kopen. Zolang je muziek of geluid op de oordopjes hebt staan, zul je het snel merken als je er onderweg eentje kwijt raakt. Als je tussen twee nummers zit, kan je dit dus wel gebeuren. Het zijn dan vaak donkere oordopjes en ze zijn maar klein, het kan dan ook lastig zijn om ze terug te vinden als je ze eenmaal verloren hebt. Het belangrijkste nadeel is de accuduur van je draadloze oordopjes. Als jij geen uren achter elkaar muziek luistert of ze aan het eind van elke dag consequent oplaadt, heb je er waarschijnlijk geen last van. Maar als je het opladen vergeet of je gebruikt de oordopjes wel veel op een dag, dan kan het gebeuren dat het geluid na verloop van tijd uitvalt omdat de accu leeg is. Je dient ze dan weer terug in de houder te doen om ze voldoende laadtijd te geven voor je ze weer in je oren kunt doen.
Extra handig voor wie veel belt
Bij oordopjes met kabel zat de microfoon lager in de kabel ingebouwd, waardoor je – zelfs als je de telefoon dan niet meer in je handen hoefde te houden – toch dat microfoontje in de kabel vaak omhoog bij je mond hield. Ruis in de omgeving zorgde er dan voor dat je dit ook via de microfoon overbracht en dus kon je niet anders dan je verstaanbaar maken door toch weer iets in je hand te pakken. Met hands-free bellen was je er nog niet helemaal vanaf met de microfoon in de kabels van oordopjes. Het handige is dan ook dan veel draadloze oordopjes ook voorzien zijn van een microfoon, maar dezen hoef je niet uit je oren te halen en voor je mond te houden. De techniek is zoveel verbeterd, dat je gewoon met de oordopjes in je oren telefonische gesprekken kunt voeren.
Prijzen van draadloze oordopjes
De goedkoopste draadloze oordopjes krijg je al voor tussen de 10 en 20 euro. Als het je eerste draadloze oordopjes zijn, wil je deze misschien wel proberen. Je krijgt zo een idee of je met het draadloze aspect wel goed om kunt gaan. Realiseer je wel dat het draagcomfort, de kwaliteit van het geluid en de accuduur niet optimaal zijn. Daarvoor dien je iets meer uit te geven. Tussen de 50 en 150 euro krijg je al betere modellen, die je een hoop plezier kunnen geven en prima kunnen zijn voor wat jij er mee wilt doen. Wil je kwaliteit en heb je meer budget te besteden? Dan kom je al gauw op een bedrag van boven de 250 euro uit. Deze oordopjes kun je als extra fijn ervaren, doordat er bijvoorbeeld ook noise cancelling op zit. Hiermee kun je je optimaal op het geluid focussen en wordt omgevingsgeluid actief gedempt. Als je dit eenmaal een keer gehoord hebt, wil je waarschijnlijk niks anders meer op je oren.
Meer koopgidsen
Bekijk ook onze andere koopgidsen:
Meer beeld & geluid gerelateerde koopgidsen